Izložba je ostvarena uz potporu Helen Hamlyn Centra za dizajn, Royal Collegea of Art, Hrvatskog dizajnerskog društva i hrvatskog veleposlanstva u Ujedinjenom Kraljevstvu

U londonskom British Councilu 10. siječnja otvara se izložba “The UK/Croatia Extra/ordinary Design Workshops”.
Izložbu, koja je rezultat britansko-hrvatskog projekta inkluzivnog dizajna, otvorit će ministrica Andrea Zlatar Violić i direktor British Councila Martin Davidson.
Predstavit će se radovi s radionica inkluzivnog dizajna održanih 2011. u Zagrebu i 2012. u Osijeku na kojima su dizajneri razvili niz proizvoda s društveno marginaliziranim skupinama. Izložbom počinje niz događaja “Dobro-došla Hrvatska” koje u povodu skorašnjeg ulaska Hrvatske u EU organiziraju Ministarstvo kulture i Britansko-hrvatsko društvo.
Izložba je ostvarena uz potporu Helen Hamlyn Centra za dizajn, Royal Collegea of Art, Hrvatskog dizajnerskog društva i hrvatskog veleposlanstva u Ujedinjenom Kraljevstvu.
Britanska javnost imat će priliku vidjeti britansko-hrvatsko partnerstvo u praksi, praksi izgradnje povjerenja među ljudima, organizacijama i zemljama te razvoja vještina mladih ljudi u izazovnim ekonomskim vremenima, napominje se u najavi Ministarstva. Izložba će biti otvorena do 27. siječnja.
(HRT)