Zagrebački dinamovac Marijan Pavišić i Geoffrey Colon, gledajući utakmicu u baru u Maywoodu, odlučili su osnovati klub koji bi mogli nazvati svojim. Danas se GS Croatia smatra najmlađim hrvatskim klubom osnovanim u SAD-u

GS Croatia je nogometni klub, nazvan NJIT’s Lubetkin Field in Newark its’ matičnom igralištu. Ime je sastavljeno od nadimka New Jerseyja “Garden State”, a ime Croatia je dodano zato što je zemlja podrijetla jednoga od osnivača bila upravo Hrvatska. Garden State Croatia smatra se najmlađim hrvatskim klubom osnovanim u SAD-u.
Kao što su Sjedinjene Države prihvatile i asimilirale mnoge kulture i nacije tvz. ‘the melting pot’ u klub su dobrodošli igrači s drugih kontinenata, iz raznih zemalja svijeta, koji vole nogomet, dijele strast za nadmetanjem, promiču igru i grade prijateljstvo.

Ideja o klubu rodila se zapravo u baru u Maywoodu. Dvojica ljudi, zagrebački dinamovac Marijan Pavišić i Geoffrey Colon, ondje su, gledajući utakmicu i razmjenjujući dojmove i znanje o nogometu, odlučili osnovati klub koji bi mogli nazvati svojim, što se i ostvarilo.

Geoff je izabrao grupu vještih nogometaša koji zajedno čine 1st Club of GS Croatia. Trenutno klub igra u North Jersey Soccer league. Gardenovi trener i kapetan, Brett Bagley i Ryan Sutherland, zajedno s upravom kluba, Marijanom i Geoffom, trude se izgraditi jak, respektabilan i uspješan klub u New Jerseyju.

Website
Facebbok
Twitter
Youtube