Susret po sedmi put organiziraju Hrvatska zajednica u Venetu i podružnica Hrvatske matice iseljenika Pula, a kulturno umjetnički program i svečana misa održat će se 27.i 28. travnja u Svetištu sv. Leopolda Mandića

 

Hrvatska zajednica u Venetu i podružnica Hrvatske matice iseljenika u Puli po sedmi put organiziraju susret Hrvata u Padovi, uz proslavu blagdana sv. Leopolda Bogdana Mandića. Kulturno umjetnički program i svečana misa održat će se 27.i 28. travnja u Svetištu sv. Leopolda Mandića.
Uz svesrdnu pomoć i gostoprimstvo domaćina kapucina, na Trgu ispred svetišta, 27. travnja će se održati koncert klape Chorus Croaticus iz Švicarske te fra Šimuna Šite Ćorića i fra Radovana Ćorića. Bit će predstavljena fra Šitina knjiga proznih tekstova na talijanskome jeziku Gli occhi colmi di terra /Oči pune zemlje
U nedjelju, 28. travnja, dr. sc. Šimun Šito Ćorić održat će predavanje „Zavist –naša svagdanja muka i opterećenje“ u bazilici Sv. Antuna. Nakon predavanja će nastupiti „Chorus Croaticus“. U Svetištu sv. Leopolda Mandića će potom biti slavljena svečana pjevana misa na hrvatskome jeziku u 12.30 sati.
Očekuje se dolazak diplomatskih predstavnika RH iz Rima, Vatikana, Milana i Trsta te predstavnika Saveza hrvatskih zajednica Italije, koji svih ovih godina podržavaju Susret. Svoj su dolazak najavili i Hrvati iz drugih gradova Italije, zatim iz Slovenije, Crne Gore i Hrvatske.

 

Tekst: Ana Bedrina