U organizaciji HMI, podružnica Dubrovnik, te uz potporu Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu i šport Dubrovačko-neretvanske županije članovi crkvenog zbora župe Sv. Vlaha iz Stona boravili u uzvratnom posjetu dobrotskom zboru iz župe Sv. Mateja u Boki kotorskoj

 

U organizaciji Hrvatske matice iseljenika, podružnica Dubrovnik, te uz potporu Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu i šport Dubrovačko-neretvanske županije na prvu nedjelju Došašća su članovi crkvenog zbora župe Sv. Vlaha iz Stona, sa časnom sestrom Nives Leticom i župnikom don Vojom Vlašićem, boravili u uzvratnom posjetu dobrotskom zboru iz župe Sv. Mateja u Boki kotorskoj.

Misno slavlje u crkvi Sv. Mateja u Dobroti predvodio je župnik župe Sv. Vlaha iz Stona don Vojo Vlašić, uz koncelebraciju dobrotskog župnika don Ante Dragobratovića.

Uz druženje dvaju zborova nakon mise u prelijepom okruženju Zaljeva hrvatskih svetaca, Stonjani su razgledali drevni grad Kotor, posjetili kotorsku katedralu Sv. Tripuna, Pomorski muzej, te brojne crkve u staroj gradskoj jezgri. Posjetili su Perast, kao i otočić Gospe od Škrpjela, gdje im je domaćin don Srećko Majić nadahnuto govorio o povijesti Perasta, okolnih mjesta Bokokotorskog zaljeva i bogatoj povijesti Hrvata u Boki.

 

Tekst: Maja Mozara