Ovo je deseta godina zaredom kako Libertas Foundation pomaže učenike strukovnih škola, a stipendisti iz Konavala, Korčule, Mljeta, Mokošice, Dubrovnika i Dubrovačkog primorja zahvalili su na čekovima koje su dobili, te na brizi iseljenika za stari kraj i njegove mlade snage

Lucy Hazdovac, članica odbora Fonda Ante i Evelyn Mrgudić iz Zaklade Libertas Foundation iz San Pedra iz Kalifornije , uručila je 10. listopada 10 stipendija učenicima  obrtničkih škola Dubrovačko neretvanske županije  za školsku godinu 2012/2013.
Ovo je deseta godina zaredom kako Libertas Foundation pomaže učenike strukovnih škola iz Dubrovačko-neretvanske županije, a cilj ove stipendije je poticanje mladih ljudi na ostanak u ruralnim dijelovima Županije, motivacija za bolje učenje te financijska pomoć obiteljima lošeg imovnog stanja.
Dodjela ovih vrijednih novčanih donacija  održana je u prostorijama DEŠE u Dubrovniku . Pozdravne riječi nazočnima uputila je Jany Hansal, predsjedica Deše, zahvalivši Fondaciji Libertas na nesebičnoj pomoći mladim ljudima te brizi o njihovom školovanju.

121012 stipendija1
Stipendije su ove godine dobili: Katarina Dragojević iz Vele Luke, Marijo Cvjetković iz Grude, Mladen Franić i Leo Radulj Mljet, Josip i Antun Kvestić iz Dubrovnika, Ante Lalić  i Ante Listar iz Mokošice, Valentina  Mikešina iz Korčule, Ana Panić iz Vela Luke, te Mario i Marko Vodopija iz Dubrovačkog primorja.
Stipendisti, budući obrtnici iz Konavala, Korčule, Mljeta, Mokošice, Dubrovnika i Dubrovačkog primorja: 5 kuhara, 2 slastičara, 2 klesara, 1 elektromehaničar i 1 elektrotehničar zahvalili su na čekovima koje su dobili, te na brizi iseljenika za stari kraj i njegove mlade snage.
Tekst i fotografije : Maja Mozara