Učenici Hrvatske nastave Schaffhausen i Neuhausen okupili su se 8. rujna u Stettenu kako bi zajednički sudjelovali u Sportskom danu, svom festivalu vještine, spretnosti i znanja. Sve je počelo u jutarnjim satima kada se tridesetak učenika te njihove braće i sestara počelo pripremati za sportska nadmetanja, a njihovi roditelji pobrinuli su se za gastronomski dio susreta.

Igre su osmišljene tako da razvijaju natjecateljski duh djece, ali da se djeca pritom dobro zabave pa su tako svoju vještinu i spretnost pokazali u nekoliko disciplina: trčanje sa žlicom i ping-pong lopticom, balon oko noge, potezanje užeta, igra izmicanja stolica, dodavanja šešira te nezaobilazan kviz znanja za velike i male.
 
Učenici su tijekom susreta pokazali borbeni duh i pritom se dobro zabavili, a zbog svog sudjelovanja zaslužili su i nagrade. Svaki je učenik-sudionik na poklon dobio slatki paketić koji su napravile vrijedne mame, a prva tri mjesta bila su nagrađena zemljopisnim atlasom Republike Hrvatske te još nekim nagradama kao i plaketama.
 
Sportski dan organizirao je mjesni školski odbor Hrvatske nastave Schaffhausen i Neuhausen predvođen predsjednicom Katarinom Kušanić, a ovaj događaj posjetio je i fra Branko Radoš, voditelj Hrvatske katoličke misije Frauenfeld-Schaffhausen. Fotogaleriju pogledajte na http://www.hrvati.ch

Tekst: Helena Hrman