Novi kandidat Zajedništva za najvišu demokratsku i zakonodavnu instituciju Rumunjske dobio je podršku 24 od ukupno 41 delegata s pravom glasa. Predsjednik Zajedništva Hrvata, prof. Milja Radan, čestitao mu je na izboru, poželjevši mu uspjeh na nadolazećim izborima

 

 

Na izvanrednoj Konferenciji Zajedništva Hrvata, održanoj 20. listopada.2012. u središnjem Sjedištu organizacije, Slobodan Gera je tajnim glasovanjem izabran za kandidata karaševskih i tamiških Hrvata za rumunjski parlament.
Novi kandidat Zajedništva za najvišu demokratsku i zakonodavnu instituciju Rumunjske dobio je podršku 24 od ukupno 41 delegata s pravom glasa.
Kvota zastupljenosti određen je po broju glasova dodijeljenih Zajedništvu Hrvata na zadnjim parlamentarnim izborima. Prema tome, Karaševo je na ovoj konferenciji imalo 21 delegata s pravom glasa, Nermiđ 3, Jabalče 3, Klokotič 3, Lupak 2, Vodnik 4, Ravnik 2, Tirol 2 i Rekaš 1. Kvota zastupljenosti za sljedeću Konferenciju Zajedništva Hrvata odredit će se prema broju glasova dodijeljenih Zajedništvu na predstojećim izborima.
Predsjednik Zajedništva Hrvata, prof. Milja Radan, čestitao je Slobodanu Gheri na izboru, poželjevši mu uspjeh na nadolazećim izborima. I Hrvatska grančica koristi ovu priliku da najiskrenije čestita mladome kandidatu Zajedništva i poželi mu puno uspjeha u daljem radu i životu. (http://www.zhr-ucr.ro)
Tekst: Ivan Dobra