Degustaciju vina i hrvatske pjesme pratila je i foto-izložba o 50-godišnjoj povijesti Tamburice Cindrof. O uspješnom djelovanju svjedoči i šest nosača zvuka. Iz dvojezične brošure može se doznati, da ovaj ansambl danas ima 44 aktivna člana, da su do sada imali 1.800 nastupa, 15 nastupa na televiziji i da su u minulih 50 godina imali četiri muzička voditelja

Tamburica Cindrof počela je slaviti povodom 50. obljetnice utemeljenja. Pod vodstvom tajnice Judite Jaidl cindrofske tamburašice i tamburaši pozvali su na otvaranje jubilarne godine pod geslom „veselo je društvo naše“. U novouređenoj pivnici Doma kulture master of wine dr. Joško Schuller predstavio je 20. travnja četiri cindrofska vina, a nastupili su Vesele Gradišćanke iz Unde i zbor Staro vino, pod vodstvom Sabine Balogh. Druženje u ti prostorija i uz nazočnost visokih gostov iz politike i diplomacije se produžilo
Degustaciju vina i hrvatske pjesme pratila je i foto-izložba o 50-godišnjoj povijesti Tamburice Cindrof. O uspješnom djelovanju svjedoči i šest nosača zvuka. Iz dvojezične brošure može se doznati, da ovaj ansambl danas ima 44 aktivna člana, da su do sada imali 1.800(!) nastupa, 15 nastupa na televiziji i da su u minulih 50 godina imali četiri muzička voditelja. Tamburica Cindrof je do sada imala sedam predsjednika, gostovali su u 11 zemalja, bili na 58 turneja, a na repertoaru imaju 200 pjesama, koje sviraju na šest različitih instrumenata.
Svoj jubilej Tamburica Cindrof će nastaviti 21. do 23. lipnja feštom u hali za jahače. U petak će biti jubilarni koncert s geslom »Putovanje kroz stoljeća«, u subotu će svirati Paxi i Od srca do srca, a nedjelju će nakon sv. mise zajedno s Limenom glazbom Cindrof biti održano folklorno poslijepodne s grupama iz Klimpuha, Štikaprona, Trajštofa, Vorištana i Vulkaprodrštofa. Fešta će završiti tombolom.
Misa zahvalnica je predviđena 13. listopada uz muzičko oblikovanje Tamburice Cindrof i veselo prijepodne s geslom »Zajačimo si/Zapjevajmo«. Na Badnjak, 24. prosinca će u farskoj crkvi u Cindrofu predstaviti božićne pjesme.
(Hrvatske novine)

Pogledajte fotografije