U Cafe Tradicional de Buenos Aires, 36 Billaress, Compania HR Tango Argentina organizira seminar na kojemu će podučavati Ned Sabi, direktor i instruktor plesa Academije Tango ArgentinoCroatia de Zagreb RH

Ovoga proljeća, 23. ožujka u Cafe Tradicional de Buenos Aires, 36 Billaress, Compania HR Tango Argentina organizira seminar na kojemu će podučavati Ned Sabi, direktor i instruktor plesa Academije Tango ArgentinoCroatia de Zagreb RH.
Direktor Companije HR Tango Argentina i učitelja tanga Gulliermo Miguel Terrazas Mueller sin je Hrvatice iz Buenos Airesa i oca Bolivijca. Plesom se bavi tridesetak godina, no izvrsno poznaje i hrvatski folklor. Voditelj je hrvatskih amaterskih društava u Buenos Airesu: Zrinski, Marija Bistrica i Drina. Njegova plesna skupina HR Tango u svom programu objedinjuje hrvatski folklor, argentinske narodne plesove i tango i uspješno nastupa diljem Argentine i svijeta.

Willy je hrvatski jezik naučio od mame Jasne, Zagrepčanke koja je 1945. s obitelji morala emigrirati u daleku Argentinu. U kući svi, kaže, govore hrvatski, pa i tata.
Terrazas je u Hrvatsku donedavno dolazio svake godine, da bi održao plesnu radionicu namijenjenu plesačima tanga i Argentinsku noć. Pamte se zagrebački Willyjevi nastupi 2008. u buffetu Kinoteka, 2009. u loundge baru Spoon i riječkome caffe baru Indigo i 2011. u klubu Shamballa.
Znanje i vještine u tangu Terrazas willyterrazas2003@yahoo.com.ar stekao je na Universidad del Tango u glavnom argentinskom gradu.
(dšš)