Savez je održao je prvi sastanak u ovoj godini. Jedan od prvih i najvećih zajedničkih projekata svih udruženja pod krovom Saveza svakako je Blistava noć klasike koja će ove godine u travnju doživjeti šesto izdanje

Savez hrvatskih društava Berlina, krovna udruga koja okuplja devet klubova i udruženja berlinskih Hrvata, održao je prvi sastanak u ovoj godini.
Tema ovog susreta predstavnika hrvatskih udruženja, koji je vodio predsjednik Ivan Bitunjac, bile su predstojeće aktivnosti Saveza te koordiniranje aktivnosti između pojedinih udruženja. Savez hrvatskih društava Berlina će skoro, u ožujku, imati izvještajnu sjednicu, prigodom koje će biti više govora o ostvarenom i planiranom.
Jedan od prvih i najvećih zajedničkih projekata svih udruženja pod krovom Saveza svakako je Blistava noć klasike koja će ove godine doživjeti šesto izdanje. Blistava noć klasike bit će održana u nedjelju, 21. travnja 2013. godine, na uobičajenom mjestu, u poznatom berlinskom dvorcu Charlottenburg -Grosse Orangerie.
U pripremi je već program Blistave noći klasike VI koji će, za nadati je se, kao i prethodnih godina, privući pozornost berlinskih Hrvata i njihovih prijatelja drugih nacionalnosti.
(Hrvatski glas Berlin)