Promocija 43. izdanja „Riječi“ bit će 24. veljače u Domu kardinala Kuharića u Wiesbadenu, u kojem živi oko 1200 hrvatskih iseljenika. Glavna urednica časopisa koji obrađuje mnoge aktualne teme iz domovine i Njemačke je Vedrana Moslavec

 

„Hrvatska zajednica treba Kulturnu zajednicu“ – ovom se izjavom najavljuje promocija 43. izdanja „Riječi“ – glasnika Hrvatske kulturne zajednice, za nedjelju 24. veljače u Domu kardinala Kuharića u Wiesbadenu.
43 izdanja jednih novina bez „žutila“ i komercijalizacije može izgledati puno za zajednicu u Wiesbadnu, kojemu prema njemačkim statikama živi tek oko 1200 hrvatskih iseljenika. Ali to je premalo u usporedbi s brojem posjetitelja susreta, predstava ili predavanja Hrvatske kulturne zajednice u glavnom gradu pokrajine Hessen.

Svi ti susreti su raznovrsni. Neki manje, drugi više zahtjevni. A svi oni ovise o suradnji, pomoći i sudjelovanju, kako članova tako i prijatelje Kulturne zajednice. Da nema kulturne zajednice, ne bi bilo niti redakcije „Riječi“, ni brojnih veselih druženja, mnogih zanimljivih anegdota, fotografija, pjesme, veselja i zajedništva koja ta naša „Riječ“ u Wiesbadenu bilježi i pohranjuje.

I ovaj broj časopisa „Riječ“ ujedinjuje, kako u radu tako i veselju tri generacije Hrvata.
Časopis „Riječ“ obrađuje mnoge aktualne teme iz domovine i Njemačke. Iako je nekoliko članaka pisano njemačkim jezikom, oni u duhu zajednice obrađuju teme koje se tiču Hrvatske. Naša „Riječ“ kronika je predanog rada Kulturne zajednice iz Wiesbadena. Ona je plod zajedništva, ljubavi prema hrvatskoj riječi i kulturi. Ona je plod entuzijazma i želje da se nastavi dvadesetogodišnja tradicija te se i ove godine izda još jedan kvalitetan časopis za Hrvate u Wiesbadenu, ali i šire.“ – piše u uvodniku Vedrana Moslavac, glavna urednica časopisa „Riječ“.

Tekst: Ivica Košak