U sklopu mini festivala Kino Croatia: New Films 2013. o kojem je pisao i Los Angeles Times bit će prikazani filmovi: Sonja i bik, Ljudožder vegetarijanac, Kotlovina, Zagonetni dječak i Noćni brodovi 

Pet recentnih hrvatskih filmova predstavit će se u Sjedinjenim Američkim Državama u sklopu trodnevnog programa Kino Croatia: New Films 2013. koji se od 21. do 23. lipnja 2013. održava u kinima Egyptian i Aero u Los Angelesu.
U sklopu mini festivala Kino Croatia: New Films 2013. o kojem je pisao i Los Angeles Times prikazat će se romantična komedija Sonja i bik redateljice Vlatke Vorkapić, Ljudožder vegetarijanac Branka Schmidta, Kotlovina u režiji Tomislava Radića, obiteljska pustolovna uspješnica Dražena Žarkovića Zagonetni dječak, te komedija Igora Mirkovića o ljubavi u poznim godinama Noćni brodovi.
Predstavljanje u Američkoj kinoteci u Los Angelesu ostvareno je u suradnji s Generalnim konzulatom Republike Hrvatske u Los Angelesu, Ministarstvom vanjskih i europskih poslova, Hrvatskim audiovizualnim centrom, Ministarstvom kulture; uz potporu E.L.M.A. (European Languages and Movies in America) i Hrvatske narodne udruge. Producent programa je Matko Brljević Malinger koji je uz Gwen Deglise ujedno i selektor programa.
(Večernji list)