Gost u emisiji Satelitskoga programa Hrvatske televizije Slika Hrvatske bio je mr. sc. Marin Knezović, ravnatelj Hrvatske matice iseljenika. Riječ je o kodiranom satelitskom programu namijenjenom hrvatskim iseljenicima u cijelom svijetu, ponajprije Hrvatima u Sjevernoj i Južnoj Americi, Australiji i Novom Zelandu

 

Gost u emisiji Satelitskoga programa Hrvatske televizije Slika Hrvatske slika.hrvatske@hrt.hr 20. listopada bio je mr. sc. Marin Knezović, ravnatelj Hrvatske matice iseljenika. Emisiju možete pogledati na linku http://www.hrt.hr/index.php?id=enz&tx_ttnews[cat]=533&cHash=d9cebcc0af

 

Slika Hrvatske zajednički je projekt Hrvatske radiotelevizije i Vlade RH. Riječ je o kodiranom satelitskom programu namijenjenom hrvatskim iseljenicima u cijelom svijetu, ponajprije Hrvatima u Sjevernoj i Južnoj Americi, Australiji i Novom Zelandu. Program se emitira 24 sata na dan. Osam sati izvornog programa reemitira se još dva puta (3×8) kako bi što bolje pokrili sve vremenske zone.
Uz pružanje informacija i zabave, cilj je pridonijeti očuvanju hrvatske kulturne i jezične baštine. Privući mlade Hrvate diljem svijeta da gledaju „Sliku Hrvatske“, da ne zaborave svoj jezik, da znaju kako se danas živi u Hrvatskoj. Da vide, da rado dođu. Možda požele i ostati… Također, cilj je i promoviranje Hrvatske u svijetu – turistički, politički i društveno. Republici Hrvatskoj je u interesu da sudjeluje u stvaranju slike o sebi, a ne da ovisi isključivo o ocjenama što ih nameću strani mediji. Tu ulogu može, i želi, preuzeti Slika Hrvatske. Usto, radi na stvaranju i njegovanju hrvatskog vizualnog identiteta. U ovo doba gospodarske krize posebno je važna dobra povezanost iseljene i domovinske Hrvatske, pogotovo zbog povećanja broja turističkih posjeta domovini, poticanja ulaganja u hrvatsko gospodarstvo te ostalih oblika potpore Hrvatskoj.
Slika Hrvatske nudi sve najbolje što HTV ima: uz bogati informativni, dokumentarni, dječji, obrazovni, zabavni, dramski i sportski program. Slika Hrvatske može se pohvaliti i rubrikama koje pokazuju bogatu televizijsku arhivu – “Noć folklora” i “Večer hrvatskog filma”. Slika Hrvatske komunicira s gledateljima e-poštom, telefonom te putem ekrana.