U British Council Gallery naš inkluzivni dizajn ostaje pred publikom do 27. Siječnja, a službeno ga je otvorila ministrica kulture RH Andrea Zlatar. Cjelokupni program “Welcome Croatia Festivala” će kulminirati Danom hrvatske državnosti 25. lipnja

“Welcome Croatia Festival” inačica je odličnog, lani održanog festivala hrvatske kulture i umjetnosti u Francuskoj. U British Council Gallery naš inkluzivni dizajn ostaje pred publikom do 27. siječnja
Izložbi radova iz projekta “Extra/Ordinary Design”, radionica inkluzivnog dizajna održanih 2011. u Zagrebu, a lani u Osijeku, pripala je čast da u Londonu otvori “Welcome Croatia Festival” u organizaciji British Croatian Societyja iz Londona i Ministarstva kulture Republike Hrvatske. Inkluzivni dizajn pokazuje kreativnost osoba za koje nježno kažemo da su ljudi s posebnim potrebama ili su iz raznih razloga marginalizirani, a pokazalo se da uz poduku i podršku rade dizajn visoke uporabne vrijednosti.
“Welcome Croatia Festival” inačica je odličnog, lani održanog festivala hrvatske kulture i umjetnosti u Francuskoj. U British Council Gallery naš inkluzivni dizajn ostaje pred publikom do 27. siječnja. Službeno ga je jučer otvorila ministrica kulture RH Andrea Zlatar. Brojne su institucije vezane za organizaciju projekta inkluzije, jednako kao što će to biti i za cjelokupni program “Welcome Croatia Festivala” koji će kulminirati Danom hrvatske državnosti 25. lipnja.
Uz Juliju Cassim, jednu od vodećih europskih stručnjakinja u području inkluzivnog dizajna, u ekipi su kustosica prve izložbe i Mirna Reinprecht iz HDD-a (koji daje logistiku) i Sanja Bencetić sa zagrebačkog studija dizajna.
(Večernji list)