U knjizi su pjesme članova štipske udruge, Dolores Kašube Petrov, Nikole Bujuklieva, Sare Petrov, Elene Laks i Momčila Smolića. Objavljivane su u zbornicima pjesničkih susreta u Rešetarima, u zbirci „Između dva neba“ i u glasilu „Hrvatska riječ“ u nakladi Zajednice Hrvata u Republici Makedoniji

Zajednica „Libertas“ iz Štipa jedna je od najaktivnijih udruga Hrvata u Republici Makedoniji. Osnovni programski cilj udruge je da djeluje u sferi kulturnog i umjetničkog stvaralaštva, koja povezuje i stvara bit i temelj identiteta Hrvata u Makedoniji.

U knjizi je zastupljena grupa pjesnika, članova štipske udruge, Dolores Kašube Petrov, Nikole Bujuklieva, Sare Petrov, Elene Laks i Momčila Smolića. Njihove pjesme objavljivane su u zbornicima pjesničkih susreta u Rešetarima, u zbirci pjesama s naslovom „Između dva neba“ i u glasilu „Hrvatska riječ“ u nakladi Zajednice Hrvata u Republici Makedoniji.

Promocija knjige održana je 13. veljače u galeriji Spomen- oma Majke Terezije u Skopju, zahvaljujući suradnji i potpori ravnateljice Renate Kutera Zdravkovske. Zbirku je promovirao njen recenzent, profesor književnosti Kiril Panajotov iz Štipa. Promociji je nazočila i predsjednica Vijeća Općine Štip Suzana Nikolovska.

Realizacija ovoga projekta je ostvarena potporom Vlade Republike Hrvatske. Knjiga je tiskana financijskim sredstvima namijenjenima manjinama izvan domovine Hrvatske.
(www.croatia.ch) 

Tekst: Ljerka Totch Naumova