Na redovitom polugodišnjem zasjedanju Glavnoga odbora Zajednice donose se odluke o svim važnim pitanjima vezanim uz poslovanje te osiguravajuće organizacije, koja na godišnjoj razini realizira u prosjeku oko 25 milijuna dolara novog životnog osiguranja

U središnjem uredu Hrvatske bratske zajednice u Pittsburghu u utorak, 30. travnja počinje redovito proljetno zasjedanje jedanaesteročlanog Glavnog odbora te naše renomirane fraternalističke organizacije, čija 119- godišnja tradicija ulijeva povjerenje američkim Hrvatima i njihovim prijateljima.
Prema Pravilima HBZ-a, Glavni odbor se sastaje na proljeće kako bi analizirao ostvarene rezultate i potakao učinkovitije poteze svojih istaknutih dobrovoljnih graditelja diljem Kanade i Sjedinjenih Američkih Država. Na tom se redovitom polugodišnjem zasjedanju Glavnog odbora Zajednice donose i odluke o svim važnim pitanjima vezanim uz poslovanje te osiguravajuće organizacije, koja na godišnjoj razini realizira u prosjeku oko 25 milijuna dolara novog životnog osiguranja.
Članovi Izvršnog odbora na čelu s glavnim predsjednikom Bernardom M. Luketichem i potpredsjednikom za člansku djelatnost Franjom Bertovićem, kao i glavnim tajnikom Zajednice Edwardom W. Pazom očekuju uspješno zasjedanje. Uz članove Izvršnog odbora na sjednici će sudjelovati i ostali članovi Glavnog odbora Zajednice koji čine drugi potpredsjednik George Pavlečić, članica nadzornog odbora HBZ-a Bernadette Luketich-Sikaras te članovi Stan Blaz, Michael Loncarich, Michael Ricci, CatherineObenour, Ladislav Meze i Robert Novosel.
Očekuje se da će jedanaesteročlani Glavni odbor prihvatiti budžet za tekuću godinu, kao i izvještaj o prošlogodišnjem poslovanju te prijedloge za učinkovitije djelovanje ove fraternalističke organizacije. Zasjedanje Glavnog odbora HBZ-a, koje počinje u središnjem uredu Zajednice 30. travnja, trajat će kako se očekuje do 3. svibnja 2013.

Tekst: Vesna Kukavica