Premijera Milanovića u Pittsburghu je dočekao glavni predsjednik Zajednice Bernard M. Luketich, tajnik/blagajnik Edward W. Pazo, potpredsjednik/članske usluge Franjo Bertović, drugi potpredsjednik George Pavlicic i predsjednica Nadzornog odbora Bernadette Luketich-Sikaras

 

Predsjednik Vlade Zoran Milanović sa suprugom, veleposlanikom RH u Americi Joškom Parom i suradnicima iz New Yorka doputovao je krajem rujna iz New Yorka u Pittsburgh, u posjet Hrvatskoj bratskoj zajednici. Visokog gosta na ulazu u  Glavni ured HBZ-a dočekao je glavni predsjednik Zajednice Bernard M. Luketich, tajnik/blagajnik Edward W. Pazo, potpredsjednik/članske usluge Franjo Bertović, drugi potpredsjednik George Pavlicic i predsjednica Nadzornog odbora Bernadette Luketich-Sikaras. 
Nakon riječi dobrodošlice i pozdrava predsjednik Luketich poveo je goste iz Zagreba i Washingtona u razgledavanje muzeja, knjižnice i glazbene zbirke te drugih uredskih prostorija. Premijer Milanović bio je impresioniran bogatom zbirkom eksponata koju Zajednica ima u svojim prostorijama i koja svjedoči o doseljavanju Hrvata na ovaj kontinent i njihovom uključivanju u društvene i gospodarske pore ove prijateljske i gospodarski jake zemlje.
 
Predsjednik Luketich i vodstvo HBZ-a rado je, i s neskrivenim ponosom, odgovaralo na sva postavljena pitanja koja su se ticala izloženih predmeta i rada ove naše najstarije, najveće, najuglednije i poslovno najuspješnije hrvatske institucije u svijetu.

Nakon razgledavanja uredskih prostorija HBZ-a, predsjednik Luketich pozvao je goste na večeru u D’Imperio’s restoran. Ondje ih je dočekalo oko 120 članova Zajednice i društvenih predstavnika grada Pittsburgha. Nakon ugodnog druženja uz zvuke tamburaške glazbe o kojoj se brinuo TS St. George iz Cokeburga, predsjednik Vlade Milanović zahvalio se domaćinima i svim okupljenima istaknuvši od kolikoga je značaja imati ovakvu organizaciju u svijetu, koja na osmišljeno izgrađenim temeljima čuva kulturu svojeg naroda i hrvatski indentitet.

Tekst : Franjo Bertović