Predstavljači knjiga „Hrvati Boke kotorske kroz povijest (sjećanja i zaboravi)“ i „Hrvatsko židovske teme“ bit će dr. sc. Zvonimir Janović, dr. sc. Ljiljana Dobrovšak, Nevenka Nekić i Spomenka Podboj 

Predstavljanje knjiga Đure Vidmarovića „Hrvati Boke kotorske kroz povijest (sjećanja i zaboravi)“ i „Hrvatsko židovske teme“ održat će se 28. veljače u Velikoj dvorani MH u Zagrebu. Knjige će predstaviti: dr. sc. Zvonimir Janović, dr. sc. Ljiljana Dobrovšak, Nevenka Nekić i Spomenka Podboj.

Đuro Vidmarović (1947.) je hrvatski književnik, povjesničar i likovni kritičar iz Zagreba. Bio je hrvatskim političkim dužnosnikom i diplomatom. Objavio je više knjiga pjesama i književno-povijesnih raščlamba, osvrta i prikaza. Prevodi s ruskog i ukrajinskog jezika. Bio je urednikom nekoliko knjiga iz područja povijesti i književnosti. Priredio je nekoliko antologija (sam ili u suradnji). Neka njegova djela su ušla u antologiju novije hrvatske marijanske lirike Duša duše hrvatske Nevena Jurice i Božidara Petrača. Član je Glavnog odbora Matice hrvatske i Društva prijatelja glagoljice. Piše za nekoliko časopisa, revija i zbornika, kao što su Marulić, Hrvatsko slovo, Hrvatski sjever, Podravski zbornik…Bavi se ruskim i židovskim pjesništvom, pjesništvom Hrvata u Mađarskoj, gradišćanskim Hrvatima, poviješću Hrvata u Ukrajini, poviješću Ukrajine i sl.
U donjolastavskom Domu kulture „Josip Marković” u travnju prošle godine već je predstavljena Vidmarevićeva knjiga „Hrvati Boke kotorske kroz povijest-sjećanja i zaboravi”. O knjizi su tada govorili: Zvonimir Deković, predsjednik Hrvatske krovne udruge „Dux Croatorum”, profesor književnosti Miomir Abović i Adrijan Vuksanović novinar Radio Duxa www.radiodux.me 
Tiskanje knjige pomogli su Fond za nacionalne manjine i Ministarstvo vanjskih poslova Republike Hrvatske-Povjerenstvo za dodijelu potpore hrvatskim projektima u Crnoj Gori. (dšš)