Dijana Jelčić-Starčević i Zdenko Jelčić, poznati hrvatski i internacionalni filmski i kazališni glumac i autor, zastalno su se vratili u Zagreb. Autorica pjesničkih zbirki i knjiga živjela je 38 godina u Švicarskoj 

U ponedjeljak, 6. listopada u 19,oo sati, u Knjižnici Marije Jurić Zagorke na Krvavom mostu 2, održat će se predstavljanje knjiga pjesnikinje i spisateljice Dijane Jelčić – Mostovi pod kojima se budim i Nestvarno stvarni. Zagrebačkome predstavljanju će, osim autorice, prisustvovati glumci Perica Martinović, Anica Dobrić i Zdenko Jelčić, uz Enesa Kiševića kao moderatora. Pozivnica

Dijana Jelčić rođena je 1949. u Sarajevu. Školovala se u Koprivnici, Zadru, Zagrebu i Zürichu. Živjela je 38 godina u Švicarskoj, da bi se naposljetku, kako sama kaže, “vratila u matičnu luku”. Autorica je pjesničkih zbirki Osamnaest crvenih ruža (1986.), Odakle dolazi ljepota (1987.), stručne knjige Umijeće svakodnevnog pokreta (2006.), a neki njeni tekstovi uvršteni su u zbirke Dotaknuti stihom (2013.), Dotaknuti prozom (2013.) i Valentinovo (2014.).
Dijana Jelčić-Starčević, autorica i dipl. fizioterapeutkinja s vlastitom privatnom terapeutskom praksom u Embrachu i Zdenko Jelčić, poznati hrvatski i internacionalni filmski i kazališni glumac i autor, zastalno su se vratili u domovinu, točnije u Zagreb.
Suprug Zdenko Jelčić poznati je hrvatski i internacionalni filmski i kazališni glumac: koji je svojedobno bio angažiran u züriškom kazalištu Schauspielhaus i glumio u njemačkim i domaćim filmovima, a ostvario se i kao pisac.

Doznajte više o obitelji Jelčić croatia.ch i hr-hr.facebook.com
(dšš)