Predsjednik Hrvatskog kulturnog društva u Gradišću Stanko Horvath upoznao je premijera Milanovića s projektima koji su planirani, u cilju očuvanja jezika i kulture gradišćanskih Hrvata

 

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Zoran Milanović primio je 11. veljače u Banskim dvorima izaslanstvo gradišćanskih Hrvata. Sastanku je nazočio i ministar obrane Ante Kotromanović te predstojnica Državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske Daria Krstičević.

Predsjednik Hrvatskog kulturnog društva u Gradišću Stanko Horvath upoznao je premijera Milanovića s projektima koji su planirani, u cilju očuvanja jezika i kulture gradišćanskih Hrvata. Posebno su naglasili nužnost realizacije hrvatskog školskog sustava, kao osnovnog preduvjeta očuvanja kulture. Također, govorilo se i o drugim aktivnostima, kao što su izložbe i izdavačka djelatnost, koje su važan oblik promidžbe gradišćanske kulture i povijesti. Dio sredstava u ove svrhe mogao bi se koristiti i iz fondova Europske unije.

Predsjednik Vlade Zoran Milanović rekao je da je gradišćanski hrvatski jezik i kultura blago koje imamo i treba ga u potpunosti sačuvati. „Vlada će u tome pomoći koliko može“, dodao je predsjednik Vlade.
(http://www.vlada.hr/hr)