Predsjednik će posjetit će Kraljevu Sutjesku gdje će, nakon obilaska franjevačke crkve Svetog Ivana Krstitelja i samostana koji su proglašeni nacionalnim spomenikom kulture BiH, razgovarati sa čelnicima lokalne zajednice i s predstavnicima Hrvata u Srednjoj Bosni

Predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović boravit će u posjetu Bosni i Hercegovini 20. i 21. ožujka ove godine.
Prvog dana posjetit će Kraljevu Sutjesku gdje će, nakon obilaska franjevačke crkve Svetog Ivana Krstitelja i samostana koji su proglašeni nacionalnim spomenikom kulture BiH, razgovarati sa čelnicima lokalne zajednice i s predstavnicima Hrvata u Srednjoj Bosni. U poslijepodnevnim satima posjetit će, sa članovima Predsjedništva BiH Bakirom Izetbegovićem i Željkom Komšićem, SOS Dječje selo kraj Sarajeva te se susresti i razgovarati sa studentima Pravnog fakulteta u Sarajevu.
Navečer će imati radnu večeru sa članovima Predsjedništva BiH Bakirom Izetbegovićem i Željkom Komšićem.
Drugog dana predsjednik Josipović posjetit će izložbu Ede Murtića, koja je postavljena u novootvorenoj galeriji u nekadašnjem bunkeru kod Konjica, a nakon toga će se u Mostaru susresti s predsjedavajućim predsjedništva Bosne i Hercegovine Nebojšom Radmanovićem.
Na kraju posjeta Bosni i Hercegovini, predsjednik Josipović prisustvovat će svečanosti „Večernjakov pečat“na kojoj će, dvanaesti put po redu, biti proglašena osoba godine.
(www.predsjednik.hr)