Hrvatski predsjednik obišao je osnovnu školu u Vulkaprodrštofu (Wulkaprodersdof), srednju školu u Velikom Borištofu (Grosswarasdorf) te gimnaziju u Borti (Oberwart), kao i redakciju za nacionalne manjine austrijske Radiotelevizije (ORF), spomenik “Hrvatska mati” i Interkulturni centar u Velikom Borištofu

 

 

 

Predsjednik Ivo Josipović danas će boraviti u Austriji. Josipović će prisustvovati potpisivanju dokumenta kojim se potvrđuje odluka austrijskog parlamenta o ratifikaciji pristupnog ugovora Hrvatske Europskoj uniji.
Predsjednik će s austrijskim kolegom Heinzom Fischerom razgovarati i o bilateralnoj suradnji Hrvatske i Austrije. Podsjetimo, austrijski je parlament, u nazočnosti potpredsjednika Hrvatskog sabora Josipa Leke prije pet dana ratificirao hrvatski pristupni Ugovor. (http://www.index.hr)
Josipović se novinarima obratio nakon predavanja o umjetnosti i politici na bečkom Glazbenom sveučilištu, čime je jučer otvorio 8. Festival hrvatske glazbe u Beču. Hrvatska se odlično predstavlja u prijestolnici glazbe, kazao je hrvatski predsjednik koji je nazočio koncertu Gudačkog kvarteta zagrebačke Muzičke akademije.
Hrvatski predsjednik u Gradišću jučer je posjetio sedam općina i sastao se s predsjednikom Hrvatskog kulturnog društva u Gradišću Stankom Horvathom i poglavarom pokrajine Gradišće Hansom Niesslom. (HRT)
Predsjednik Josipović za vrijeme posjeta obišao je osnovnu školu u Vulkaprodrštofu (Wulkaprodersdof), srednju školu u Velikom Borištofu (Grosswarasdorf) te gimnaziju u Borti (Oberwart), državne škole u kojima se nudi mogućnost pohađanja dvojezičnog hrvatsko-njemačkog programa za pripadnike gradišćanskih Hrvata.
Također, predsjednik Josipović posjetio je redakciju za nacionalne manjine austrijske Radiotelevizije (ORF), spomenik “Hrvatska mati” i Interkulturni centar u Velikom Borištofu. (http://www.predsjednik.hr/Default.aspx)
Opširnije