Čitanje poezije Čazmanca Franjevića 6. veljače u Zürichu bit će još jedna prigoda za afirmaciju svestranoga i angažiranoga kulturnoga djelatnika koji više od dva desetljeća živi i radi u Kneževini Lihtenštajn

 

Züriški savez književnika i književnica (ZSV Zürcher Schriftsteller und Schriftstellerinnen Verband), Savez istočnošvicarskih autora i autorica (Verband Ostschweizer Autorinnen und Autoren) poziva na čitanje poezije i književnosti Vlade Franjevića i Yvesa E. Pataka.
Čitanje je u srijedu, 6. veljače 2013. u 19:30 sati u vrtnoj dvorani ZSV-foruma (ZSV-Forum im Gartensaal) u Cramerstrasse 7 u Zürichu.
Vlado Franjević (1963.) 1985. završava slikarski smjer u Školi primijenjenih umjetnosti u Zagrebu i 1989/90. seli u St. Gallen, Švicarska, gdje mu je majka dugi niz godina bila na privremenom radu. Od 1993. živi i djeluje u Kneževini Lihtenštajn, odakle ga njegovi nastupi na skupnim ili samostalnim izložbama, te sudjelovanje na likovnim simpozijima i kolonijama vode u različite europskim zemljama, Indoneziji,Koreji, Jordanu i drugdje.
Ovaj angažirani kulturni radnik dobitnik je godišnje stipendije Povjerenstva za kulturu Vlade Kneževine Lihtenštajn, a likovni radovi su mu dokumentirani u izložbenim katalozima u raznim zemljama gdje je izlagao. Literarni radovi, prije svega pjesme, objavljivane su u stručnim časopisima, zbirkama i antologijama te online publikacijama na hrvatskome, njemačkome i engleskome jeziku. Tiskao je i zbirku pjesama na njemačkom pod naslovom URAUFFÜHRUNG.
(www.croatia.ch)