Splićanin prof. dr. Vladimir Parpura odlučio je svoje radno mjesto na Odjelu za neurobiologiju Sveučilišta u Alabami zamijeniti s novim mjestom na Odjelu za biotehnologiju Sveučilišta u Rijeci. Papura je znanstvenik čiji je američki laboratorij proglašen jednim od tri najbolja svjetska laboratorija u području nanotehnologije

Jedan od vodećih stručnjaka na području primjene nanotehnologije u istraživanju živčanih stanica, prof. dr. Vladimir Parpura, odlučio je svoje radno mjesto na Odjelu za neurobiologiju Sveučilišta u Alabami zamijeniti s novim mjestom na Odjelu za biotehnologiju Sveučilišta u Rijeci.
Prof. dr. Papura je rodom iz Splita, ali Rijeku je izabrao jer je ‘riječki zet’. Također, istaknuo je kako riječko Sveučilište pruža mogućnosti napretka.
“Po naklonosti prema strancima, Rijeka je zanimljiva sredina i mišljenja sam da riječko Sveučilište pruža mogućnosti napretka. Očekujem da će se u kratko vrijeme opremiti laboratoriji Odjela za biotehnologiju te da će se uspostaviti radna atmosfera kako bismo mogli započeti s istraživanjima. Namjera mi je nastaviti ono što sam radio u SAD-u, a riječ je o istraživanjima koja povezuju područja nanotehnologije, neurobiologije i neuroinženjerstva”, istaknuo je prof. dr. Parpura na primanju kod riječkog gradonačelnika, piše Novi list.
Papura je dodao kako se vrlo brzo mogu očekivati i konkretni rezultati njegovog rada, a najavio je i osnivanje kompanije za pakiranje virusa u svrhu istraživanja.
Inače, Papura je znanstvenik čiji je američki laboratorij proglašen jednim od tri najbolja svjetska laboratorija u području nanotehnologije.

Opširnije