Otvorenje Hrvatskog društvenog kluba „Kralj Tomislav“u Deerfield Beachu na Floridi će uveličati i Trio Dalmatino s folklornim ansamblom iz New Yorka. Novi predsjednik kluba je stomatolog Danko Grgas, koji ga vodi na zadovoljstvo svih članova i tzv. “snowbirdsa”, tj. hrvatskih iseljenika iz Kanade koji u velikom broju ondje zimuju

Blago Krešić je 25 godina živio u Floridi, a danas, nakon povratka u Hrvatsku, sa zadovoljstvom prati uređenje novokupljenog hrvatskog kluba u Deerfield Beachu.
Godine 1942., priča Mr. Chris, dvanaestero emigranata Hrvata osnovalo je prvi hrvatski klub u Miamiju. Tadašnje američke vlasti nisu dopustile registriranje hrvatskoga kluba nego jugoslavenskog, kako se zvao sve do 1989.
U klub su dolazili većinom Hrvati, ali i imigranti drugih nacionalnosti. Za vrijeme Drugoga svjetskog rata tu su se odvijale akcije za pomoć domovini koja je bila ugrožena ratnim zbivanjima. Godine 1989. većina članova kluba, njih devedeset, odlučilo je da klub promijeni ime. Tada je prvi put registriran kao hrvatski društveni klub.
Za vrijeme Domovinskog rata u Hrvatskoj ponovno su se u klubu organizirale česte akcije za humanitarnu pomoć. Klub je prodan općini za gradnju škole 1997. godine, da bi bio potom bio ugašen. Ove je godine, ponovno zahvaljujući grupi entuzijasta, opet otvoren. Kupljen je novcem od prodaje staroga kluba i registriran pod imenom Hrvatski društveni klub „Kralj Tomislav“.
Sve adaptacije u novom klubu su izveli naši iseljenici manje-više volonterski. Klub raspolaže s oko 300 sjedećih mjesta, moderno opremljenom kuhinjom i šankom. Novi predsjednik kluba je stomatolog Danko Grgas, koji ga vodi na zadovoljstvo svih članova i tzv. “snowbirdsa”, tj. hrvatskih iseljenika iz Kanade koji u velikom broju zimuju na Floridi.
Jedna od važnijih uloga kluba svakako je i promocija hrvatskog turizma, jer u klub dolaze i Amerikanci, često željni informacija iz prve ruke. Svečano otvaranje 6. travnja će uveličati i Trio Dalmatino s folklornim ansamblom, koji u tu svrhu dolaze iz New Yorka.