Na čelu folklorne grupe iz Vulkaprodrštofa, koji danas ima oko 90 članova, već 35 godina stoji njena osnivačica Angelika Kornfeind

 

 

Folklorna grupa Poljanci iz Vulkaprodrštofa/Wulkaprodersdorfa proslavila je ovih dana 35. obljetnicu postojanja. Tom prilikom su u selu domaćina priredili folklorno prijepodne. Grupa je s oko 30 mladih ljudi utemeljena na inicijativu Angelike Kornfeind, koja već 35 godina stoji na čelu društva. Ansambl ima danas oko 90 članova.

U tijeku proteklih 35 lgodina postupno se povećao repertoar glazbe i koreografija. Na svojem repertoaru Poljanci imaju šest gradišćanskohrvatskih plesova, sedam iz Hrvatske i dva iz Ugarske.

Za jubilarnu svečanost Poljanci su izabrali geslo “Tambura, trumbita i triangl”. Uz nastupe u bližoj i daljnjoj okolici, Poljanci prezentiraju hrvatski folklor redovito i u inozemstvu. Putovanja su grupu vodila, ne samo u različne zemlje Europe, nego i u Kanadu i u SAD. Nagodinu će Poljanci sudjelivati na festivalu Lužičkih Srba u Njemačkoj. (Hrvatska redakcija ORF-a)