Uz rekordni broj natjecatelja, na ovim Igrama sudjeluje i najveći broj volontera – skoro 100 mladih iz Republike Hrvatske

Pripreme za 4. Hrvatske svjetske igre, koje se u organizaciji Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske i Hrvatskog svjetskog kongresa održavaju od 18.– 22.srpnja 2017. u Zagrebu, su pri kraju.

Prvi natjecatelji već su stigli – timovi iz SAD-a, Kanade te Švicarske. Dobrodošlicu u Studentskom naselju Stjepan Radić u Zagrebu, gdje će biti smješteni tijekom trajanja Igara, su im poželjeli Zvonko Milas, državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske i Vinko Sabljo, predsjednik Hrvatskog svjetskog kongresa.

Tom prigodom državni tajnik Milas rekao je kako brojimo zadnje sate do početka 4. Hrvatskih svjetskih Igara – sportsko amaterskog natjecanja koje će u sljedeći 6 dana u Zagrebu okupiti cijeli svijet – skoro 1200 natjecatelja iz 31 zemlje svijeta.

Vinko Sabljo, predsjednik HSK je istaknuo izvrsnu suradnju sa Središnjim državnim uredom za Hrvate izvan Republike Hrvatske, koji je na ovim 4. Igrama po prvi put i organizator.

Odbojkašica Valentina Crepulja stigla je u Zagreb iz Švicarske –po drugi put na Hrvatske svjetske igre.

Na ovim Igrama sudjelovat će i cijele obitelji. Roditelji Barić, iz Kanade, će bodriti svoje tri kćerkice na natjecanjima, a nakon Igara produžit će boravak u Hrvatskoj u rodnom Šestanovcu i Dalmaciji.

Uz rekordni broj natjecatelja, na ovim Igrama sudjeluje i najveći broj volontera – skoro 100 mladih iz Republike Hrvatske će za vrijeme Igara biti na raspolaganju sudionicima i natjecateljima 24 sata dnevno – bit će pomoć oko smještaja, prehrane, rasporeda natjecanja, slobodnog vremena.

Svečano otvorenje 4. Hrvatskih svjetskih Igara bit će u utorak, 18. srpnja u 20.30 sati na Trgu bana Josipa Jelačića.
(Fenix Magazin)