Interliber je vodeća kulturna smotra na kojoj će se uz strane predstaviti i svi glavni hrvatski nakladnici. Organizatori i ove godine očekuju više od sto tisuća posjetitelja, a sajam će pratiti mnoge tematske izložbe – i Matičina – događaji, igraonice i predstavljanja novih knjiga

Ovogodišnji 36. međunarodni sajam knjiga Interliber, na kojem se predstavljaju svi najvažniji domaći nakladnici, počinje danas a trajat će do 17. studenoga na Zagrebačkom velesajmu.
Direktor Zagrebačkoga velesajma Milan Trbojević najavio je na konferenciji za novinare, uz održavanje Interlibera, i sajmove – 38. hrvatski salon inovacija INOVA, Infogamera te Sajam glazbe i multimedija.
Prema Trbojevićevim riječima na svim sajmovima nastupit će 813 izlagača iz 36 zemalja koji na raspolaganju imaju 33 tisuće četvornih metara prostora. Napomenuo je i da je besplatan ulaz na sve sajmove osim na Infogameru Reboot, za koji će posjetitelji plaćati ulaznicu 30 kuna.
Voditelj Sajma Zoran Ušurić istaknuo je da je Interliber vodeća kulturna smotra na kojoj će se uz strane predstaviti i svi glavni hrvatski nakladnici. Ušurić je istaknuo kako organizatori i ove godine očekuju više od sto tisuća posjetitelja na Interliberu, dodajući da će sajam pratiti mnoge tematske izložbe, događaji, igraonice i predstavljanja novih knjiga.
Napomenuo je i da su organizatori ove godine produljili radno vrijeme Interlibera pa će tako radnim danom biti otvoren do 20 sati, a u petak i subotu do 21 sat.
(HRT)

Vodič za knjigoljupce 

Doznajte više

Facebook HMI