U Novome Vinodolskom dvadeset i četvrta škola okupila je 63 polaznika iz 14 europskih i prekooceanskih zemalja: SAD-a, Švicarske, Mađarske, Njemačke, Austrije, Italije, Velike Britanije, Belgije, Švedske, Slovenije, Nizozemske, Francuske, Makedonije i Hrvatske

U Novome Vinodolskom, primorskom ljetovalištu bogate kulturne prošlosti, 18. srpnja 2016. započela je dvadeset i četvrta po redu Mala škola hrvatskoga jezika i kulture, u organizaciji Hrvatske matice iseljenika.

Temeljni je cilj ovoga ljetovanja da djeca koja žive izvan Hrvatske, u zajedništvu s djecom iz različitih mjesta u Hrvatskoj, unaprijede svoje znanje hrvatskog jezika te upoznaju kulturnu i prirodnu baštinu kraja u kojemu borave.

Program škole se odvija u Domu Crvenog križa grada Zagreba Hostelu Villa Rustica do 29. srpnja, a djeca će moći sudjelovati u raznim kreativnim igraonicama-radionicama (jezična, kulturološka, novinarska, lutkarska, dramska, plesna i filmska) te nizu športskih, rekreativnih i zabavnih sadržaja. Bit će tu još puno, puno veselja i radosnih trenutaka u zdravom, bezbrižnom i sigurnom okolišu pod nadzorom iskusnih i pouzdanih učitelja i voditelja.

Objedinjen sadržaj svih radionica bit će prikazan u četvrtak, 28. srpnja na večernjoj završnoj priredbi.

Ovogodišnji je program okupio 63 polaznika, uzrasta 9-16 godina, iz 14 europskih i prekooceanskih zemalja: SAD-a, Švicarske, Mađarske, Njemačke, Austrije, Italije, Velike Britanije, Belgije, Švedske, Slovenije, Nizozemske, Francuske, Makedonije i Hrvatske.