Zagrebački zbor je povodom svoje obljetnice i novoga utemeljenja primio tri počasna člana iz Gradišća, voditelja Crkvenoga zbora Veliki Borištof Štefana Zvonarića, predsjednika Hrvatskoga kulturnoga društva Stanka Horvata i kulturnoga pregaoca Franju Pajrića iz Koljnofa

O 25. obljetnici obnovljenog djelovanja Oratorijskog zbora crkve Sv. Marka u Zagrebu Cantores sancti Marci (1988. – 2013.) svečano misno slavlje u nedjelju, 20. siječnja u župnoj crkvi Sv. Marka ev. predvodio je zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić.
Zagrebački zbor svetoga Marka je povodom svoje obljetnice i novoga utemeljenja primio tri počasna člana iz Gradišća.
Za sudjelovanje, povezanost i prijateljstvo su voditelja Crkvenoga zbora Veliki Borištof, Štefana Zvonarića, proglasili počasnim članom. Tu istu počast su dodijelili predsjedniku Hrvatskoga kulturnoga društva, Stanku Horvatu kao i kulturnomu pregaocu Franji Pajriću iz Koljnofa.
Oratorijski zbor postoji zapravo 93 godine, ali je 1946. morao prestati djelovati. Prije 25 godina ga je oživio operni i koncertni pjevač Neven Valent i nadjenuo mu ime Cantores Sancti Marci.
Valent, koji je lani umro, bio je i jedan od pokretača suradnje s crkvenim zborom Velikoga Borištofa. U zadnjih 15 godina su pjevači iz Zagreba četiri putu nastupili u Velikom Borištofu, a borištofski zbor isto toliko u crkvi Svetoga Marka u Zagrebu.
(IKA/Hrvatska redakcija ORF-a)