Predstavnik Hrvatske matice iseljenika, voditelj podružnice Rijeka, Dean Miculinić posjetio je u Novom Vinodolskom pobjednice 10. natječaja „Zlatna ribica“ i uručio im prigodne darove. 

Na natječaju je sudjelovalo 258 učenika hrvatske nastave, te učenici koji u inozemstvu pohađaju i druge oblike organiziranog učenja hrvatskog jezika kao materinskog jezika. Tema literarnih radova za sve dobne skupine bila je jedinstvena „ Iz daljine slušam riječi domovine“, a tema novinarskih radova glasila je“ Običaji od starine štit su jaki moje domovine“. Ovogodišnje pobjednice u različitim dobnim kategorijama za literarne radove i jedinstvenoj dobnoj kategoriji za novinarske radove su: Danijela Kolić iz Kolbermoora, Njemačka,; Marina Pismestrović iz Sremske Mitrovice, Srbija; Jelana Bilaver iz Weilstettena, Njemačka te Ana Škrlin iz Varšave u Poljskoj.

Nagrada za pobjednice bio je desetodnevni boravak u Maloj školi hrvatskog jezika i kulture koji se u organizaciji Hrvatske matice iseljenika svake godine održava u Novom Vinodolskom pa je to bila prilika da ih i posjetimo. Kako jedna od pobjednica, Jelena Bilaver zbog školskih obveza nije mogla doći, ovim putem je toplo pozdravljamo.
DM