Leopold je član austrijskoga PEN kluba i Društva hrvatskih književnika i dobitnik nagrade Theodor Kery (1982.), Zaklade Lovre Karall (1992.), a 2001. je dobio »Počasni znak Gradišća«. Povodom 80. rođendana primio je prvu nagradu »Metron« (2008.) Hrvatskoga centra u Beču

Hrvatski pjesnik rodom iz Frakanave je nedavno proslavio svoj 85. rođendan. Izašlo mu je šest knjiga, a pjesme i danas objelodanjuje u antologijama, udžbenicima, Gradišće kalendaru ili Hrvatskim novinama.
Član je austrijskoga PEN kluba i Društva hrvatskih književnika i dobitnik nagrade Theodor Kery (1982.), Zaklade Lovre Karall (1992.), a 2001. je dobio »Počasni znak Gradišća«. Povodom 80. rođendana primio je prvu nagradu »Metron« (2008.) Hrvatskoga centra u Beču.
 Anton Tonči Leopold objavio je bezbroj pjesama. Pjesme je počeo pisati kao osamnaestogodišnjak, a prvi mentor mu je bio Ignac Horvat. Danas Leopoldova rukopisna zbirka obuhvaća više od 2.000 pjesama. Godine 2009. izašla je u suradnji s Hrvatskom redakcijom ORF-a Gradišće audio-knjiga, dupli CD »Pjesma je moj razgovor« povodom osvajanja »Metrona«. Anton Leopold je bio zaposlen kao činovnik u Savezu za invalide u Beču. (Hrvatske novine)