Splitskoj publici predstavljene su zbirke udruge Hrvatska iseljenička lirika, i to 11. zbirka pod naslovom „Po utrtim putovima“ i 12. „ U potrazi za izgubljenim obzorima“. Ivanka Madunić Kuzmanović, članica Udruge iz američke države Winsconsin, predstavila je vlastitu zbirku pjesama „Hrvatska i izvor i ušće“

Pjesnička udruga Hrvatska iseljenička lirika, osnovana prije više od 13 godina u New Yorku, koja svake godine organizira večer poezije u drugom gradu, predstavila se i splitskoj publici. Svake godine tiska zbirku, kojih do sada ima dvanaest. Večeri su najprije bile organizirane u američkim gradovima, deseta po redu bila je u Hrvatskoj, i to u Zadru, a trinaesta u Beču. Kroz tolike godine djelovanja, manifestacija je okupila oko 150 pjesnika sa skoro svih kontinenata. Ono što je najvažnije, oni pišu na hrvatskom jeziku iako žive izvan domovine.

Osnivačica manifestacije Nada Pupačić željela je neke od zbirki predstaviti i splitskoj publici. Tako je 29. kolovoza u Galeriji Vinko Draganja u sklopu dominikanskog samostana predstavljena 11. zbirka pod naslovom „Po utrtim putovima“o kojoj je govorio Đuro Vidmarović. Nakon toga predstavljena je 12. zbirka „ U potrazi za izgubljenim obzorima“ o kojoj je govorila recenzentica Helena Burić. Ivanka Madunić Kuzmanović, članica Udruge iz američke države Winsconsin, predstavila je vlastitu zbirku pjesama „Hrvatska i izvor i ušće“ o kojoj je govorio Mladen Vuković. Uvodnu riječ dali su domaćin Iko Mateljan op i predsjednica Udruge Nada Pupačić.
U ime Hrvatske matice iseljenika skupu se obratila Branka Bezić Filipović. U diskusiji je sudjelovala i splitska književnica Dunja Kalilić, koja je i sama živjela u iseljeništvu, u Italiji i Sjedinjenim Američkim Državama, koja je dala svoje viđenje potrebe pisanja u iseljeništvu i osvrt na knjigu „Po utrtim putovima“.

Tekst: Branka Bezić Filipović