Koncert Srđana Čaldarovića u La Chapelle historique du Bon Pasteur održan je u suorganizaciji Veleposlanstva i hrvatske udruge iz Montreala, AMCA Quebec. Publiku je pozdravio veleposlanik mr. sc. Veselko Grubišić

Pijanist Srđan Čaldarović, profesor na Muzičkoj akademiji Sveučilišta u Zagrebu, u organizaciji Ministarstva kulture RH nastupio je 11. travnja 2013. u Montrealu. U La Chapelle historique du Bon Pasteur okupilo se stotinjak slušatelja, u suorganizaciji Veleposlanstva i hrvatske udruge iz Montreala, AMCA Quebec. Publiku je pozdravio veleposlanik mr. sc. Veselko Grubišić.
Koncert je trebao prezentirati hrvatsku pijanističku baštinu od baroka do suvremenih kompozitora, a započeo je izvedbom skladbe Ive Josipovića, Igra staklenih perli. Čaldarević je prije izvedbe upoznao kanadsku publiku s činjenicom da je prof. dr.sc. Ivo Josipović bio njegov profesor tijekom studija, te da je danas predsjednik Republike Hrvatske. Slijedila je sonata Josipa Štolcera Slavenskog, Nokturno Blagoja Berse i Scherzo fantastico Borisa Papandopula. U drugom dijelu koncerta Čaldarević je izveo Sonatu u A-duru Luke Sorkočevića, Šest Bagatela, opus 44, Božidara Kunca, Tokatu Brune Bjelinskog i Baruničin ples Frane Paraća.
Srđan Filip Čaldarović (1973.) studirao je na Muzičkoj akademiji Sveučilišta u Zagrebu, gdje je i diplomirao glasovir, u klasi prof. Vladimira Krpana (1995). Usavršavao se na Indiana University School of Music u Bloomingtonu, SAD u klasi prof. Leonarda Hokansona (1996), te na Trinity College of Music u Londonu u klasi prof. Philipa Fowkea (2001), i na kraju magistrirao na uglednom američkom sveučilištu University of Miami, Florida u klasi prof. J. Roberta Floyda (2002). Koncertnu vještinu nadalje razvija na međunarodnim tečajevima Evgenija Timakina, Jerome Rosea, Waltera Groppenbergera, Sequeire Coste, te se u međuvremenu ističe svojim svestranim solističkim i komornim nastupima, na kojima potvrđuje opravdanost osvojenih nagrada i laskavih kritika. Od 2005. godine, Čaldarović djeluje kao docent na Muzičkoj akademiji u Zagrebu.