Zamjenik predstojnice Državnog ureda za Hrvate izvan RH predvodio je delegaciju koja je boravila u višednevnom posjetu hrvatskim udrugama u Boki kotorskoj. Izrazio je zadovoljstvo zbog susreta s predstavnicima hrvatskih udruga u Crnoj Gori i prisustvovanju Tripundanskim svečanostima u Kotoru

U jučerašnjoj emisiji “Tragom Hrvata Boke i događaja” gost je bio Petar Barišić, zamjenik predstojnice Državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske. On je predvodio delegaciju koja je boravila u višednevnom posjetu hrvatskim udrugama u Boki kotorskoj. Petar Barišić radio je na strategiji i donošenju Zakona o Hrvatima izvan Republike Hrvatske koji je sabor usvojio.
“Cilj spomenutog zakona je jačati hrvatske zajednice u zemljama u kojima žive. Zatim, razvijati suradnju i partnerske odnose s njima i povratništvom, ali povratništvom iseljenih Hrvata, a ne Hrvata kao konstitutivnog ili autohtonog naroda”, kazao je Barišić.
Petar Barišić, koji se godinama bavi Hrvatima izvan hrvatskih granica, ovom prilikom izrazio je zadovoljstvo zbog susreta s predstavnicima hrvatskih udruga u Crnoj Gori i prisustvovanju Tripundanskim svečanostima u Kotoru.

Audio snimka dostupna na portalu http://www.radiodux.me