Jandrofci su uvježbali skečeve “Božićni objed“ i “Susret po ljeti”, koji je napisala Klara Wolf, članica Hrvatskoga kluba, koja je i sama stala na pozornicu. Čunovci su izvježbali Weidingerov “Gumi servis”

U Hrvatskom Jandrofu i Čunovu, dvama hrvatskim selima u Slovačkoj, formirala se kazališna grupa. Pod vodstvom režisera Brane Wolfa uvježbali su tri skeča.
Tradicija igranja igrokaza je u dva spomenuta sela prestala prije 25 godina. Predstavama na Štefanje i na Tri kralja je oživljena. Hrvatsko kulturno društvo u Jandrofu već ima planove za ovu godinu. Predviđaju izvježbati dvosatnu komediju, kazao je Brano Wolf
Interes za glumu je velik. Nakon predstava su im se javili ljudi koji bi rado sudjelovati u kazališnoj grupi, rekao je Wolf. Ovi glumci imaju između 35 i 60 godina.
Jandrofci su uvježbali skečeve “Božićni objed”, koga su našli u Hrvatskim novinama bez oznake autora, kao i skeč “Ljetni susreti“ /“Susret po ljeti”. Ovaj je napisala Klara Wolf, članica Hrvatskoga kluba, koja je i sama stala na pozornicu. Čunovci su izvježbali Weidingerov “Gumi servis”.
Veze među Jandrofom i Čunovom bile su oduvijek dobre. Čunovci su se sami ponudili sudjelovati pri oživljavanju hrvatskoga kazališta u Slovačkoj, rekao režiser Brano Wolf.
(Hrvatska redakcija ORF-a)