Izložba Ljiljane Knez „Put suza“ predstavlja njezino viđenje Isusovog križnog puta, a sudionike tog puta obukla je u narodnu nošnju iz Primorja. Izložba će biti otvorena do 15. travnja, a potom će petnaest postaja križnog puta biti premješteno u župu sv. Jurja na Osojniku kao dar autorice ovoj župi

Devete Dane kršćanske kulture u Dubrovniku 5. travnja u prostorijama Hrvatske matice iseljenika otvorio je dubrovački biskup mons. Mate Uzinić.
Biskup Uzinić je napomenuo kako ove godine DKK u Splitu obilježavaju jubilarnu 10. godinu, a u Dubrovniku devetu, te pročitao ulomak iz apostolske pobudnice pape Franje „Evangelii gaudium“.
Uz otvorenje Dana, otvorena je i izložba Ljiljane Knez „Put suza“ koja predstavlja njezino viđenje Isusovog križnog puta, a sudionike tog puta obukla je u narodnu nošnju iz Primorja.
Umjesto odsutnog uvodničara izložbe fra Marka Bobaša njegovo uvodno izlaganje pročitao je gvardijan dubrovačkog dominikanskog samostana fra Nikola Mioč istaknuvši među autoričinim „duhopisima“ petnaestu postaju koju je ona dodala ovom križnom putu.
Slikarica Knez, zahvalivši organizatorima, nazočnima na izložbi darovala je maslinove grančice, simbol čovjekove opstojnosti, promišljanja i brige za druge ljude koje nose poruku mira i blagoslova, kako je kazala, a uz svaku grančicu napisala je prigodnu poticajnu misao.
Uime Hrvatske matice iseljenika u Dubrovniku, u čijim prostorima je otvorena prva izložba manifestacije, voditeljica Maja Mozara je istaknula kako Matica njeguje, ne samo veze domovine i iseljeništva, nego i nacionalno blago kako u domovini tako i izvan nje.
Koordinator dubrovačke manifestacije Marinko Marić zahvalio je svima na dolasku i pozvao ih da nastave pratiti bogati program Dana koje organiziraju Dubrovačka biskupija i Nakladna kuća „Verbum“, a koji se ove godine u Dubrovniku odvijaju u ozračju Susreta hrvatske katoličke mladeži.
Izložba će biti otvorena do 15. travnja, a potom će petnaest postaja križnog puta biti premješteno u župu sv. Jurja na Osojniku kao dar autorice ovoj župi.
(www.dubrovacka-biskupija.hr)

Doznajte više i na www.ika.hr