Konkretni interes gospodarstvenici pokazuju za suradnju s hrvatskim malim i srednjim poduzećima na području obrade metala, informatike, vađenja i prerade kamena i mramora, proizvodnji zdrave i visokokvalitetne hrane te na polju zdravstvenog turizma

U prostorijama GK RH u Zürichu, na inicijativu gk Hrvoja Cvitanovića, održana su dva pripremna sastanka dvadesetak utjecajnih gospodarstvenika s područja nadležnosti Konzulata. Sastanci su održani 23. studenoga 2012. i 11. siječnja 2013. Ustrojen je Croatian Business Club Switzerland koji će u ime članova otpočeti razmjenu kontakata od interesa, izravno surađivati na ovom tržištu, te se aktivnije uključiti na gospodarskom i investicijskom tržištu Hrvatske i regije.
Osim toga, pokrenut će se internet stranica na kojoj će biti predstavljena struktura članova s profilima tvrtki te će se formirati odgovarajuće grupe na društvenim mrežama (Linkedin, Facebook). Navedene aktivnosti koristile bi komunikaciji i promociji projekata od interesa za Hrvatsku i Švicarsku.
Konkretni interes gospodarstvenici pokazuju za suradnju s hrvatskim malim i srednjim poduzećima na području obrade metala, informatike, vađenja i prerade kamena i mramora, proizvodnji zdrave i visokokvalitetne hrane te na polju zdravstvenog turizma.
Skrećemo pozornost na činjenicu da su gospodarstvenici hrvatskog podrijetla u Švicarskoj zainteresirani za aktivniju suradnju s domovinom.
(http://www.hrvati.ch)

Tekst: Ivan Ivić