Nadbiskup D’Errico rekao je i da je njihov susret jako važan u odnosu na sljedeće zajedničko zasjedanje Biskupskih konferencija Bosne i Hercegovine i Hrvatske koje će se održati 21. siječnja u Zagrebu

Apostolski nuncij u Republici Hrvatskoj nadbiskup Alessandro D’Errico susreo se 9. siječnja s predstojnicom Državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske Darijom Krstičević. Predstojnica Krstičević predstavila mu je projekte, planove i strategije toga Ureda te ga je izvijestila o podjeli financijskih sredstava koje Republika Hrvatska daje Hrvatima u inozemstvu, osobito Hrvatima u Bosni i Hercegovini.

Susret je održan u prostorijama Državnog ureda u vrlo srdačnoj atmosferi. Apostolski nuncij zahvalio je za informacije i rekao da, kao što je poznato, i za Svetu Stolicu je prioritetno pitanje opstanka Hrvata u Bosni i Hercegovini i u Crnoj Gori.

Nadbiskup D’Errico rekao je i da je njihov susret jako važan u odnosu na sljedeće zajedničko zasjedanje Biskupskih konferencija Bosne i Hercegovine i Hrvatske koje će se održati 21. siječnja u Zagrebu, priopćeno je iz Apostolske nuncijature.
(IKA)