Skrb o hrvatskoj zajednici glavna je briga GKRH u Subotici, a brigu o artikulaciji konzularnih aktivnosti preuzeo je od 1. rujna novi gk Dragan Đurić. U interesu boljeg upoznavanja, 19. rujna bit će upriličen sastanak s vodstvom zajednice u prostorijama Konzulata.

Skrb o hrvatskoj zajednici glavna je briga Generalnog konzulata Republike Hrvatske u Subotici, a brigu o artikulaciji konzularnih aktivnosti preuzeo je od 1. rujna novi generalni konzul Dragan Đurić. U želji za što skorijim potezima u korist ovdašnje hrvatske zajednice, od novoga se konzularnog predstavnika matične države očekuju konkretne aktivnosti. No, čini se da je novi konzul slabo zamjetljiv u hrvatskoj zajednici, vele njezini čelnici. 

Novi bi generalni konzul trebao posvetiti više pozornosti hrvatskoj zajednici i kulturnim i drugim zbivanjima unutar nje, ukazuje ravnatelj Zavoda za kulturu vojvođanskih Hrvata Tomislav Žigmanov.
Za kratko vrijeme koliko je uspio upoznati Suboticu i Subotičane, stekao je pozitivne dojmove, kaže za Radio Suboticu novi konzul Dragan Đurić. Susrete je 
Sve je veći broj aktivnosti u hrvatskoj zajednici s kojima se upoznaje te sukladno tomu njima i prisustvuje, dodaje Đurić.
U interesu boljeg upoznavanja, u srijedu, 19. rujna bit će upriličen sastanak s vodstvom zajednice u prostorijama Konzulata.