Ovogodišnja juniorska prvakinja Kanade u gimnastici članica je gimnastičarskog kluba iz Burlingtona (ON) i vlastite škole “St. Mary” iz Oakvillea. Anysa ima 12 godina i članica je HBZ odsjeka/gnijezda 525 “Ban Jelačić” iz Mississauge

Ovogodišnja juniorska prvakinja Kanade u gimnastici Anysa Meze članica je gimnastičarskog kluba iz Burlingtona (ON) i vlastite škole “St. Mary” iz Oakvillea.
Nakon osvojenog prvenstva Ontarija u gimnastici mlada zvijezda hrvatskih korijena Anysa Meze je ponovo zasjala na šampionatu istočne Kanade gdje je uvjerljivim rezultatom osvojila šampionsku titulu.
Prvenstvo istočne Kanade održano je u St. Johnu, Newfoundland od 9. do 11. svibnja i ondje su se natjecale najbolje gimnastičarke Ontarija, Quebeca, Nove Scotije i Newfoundlanda.
Anysa Meze je zastupajući Ontario osvojila prvo mjesto sa 52.284 boda, dok je drugo mjesto pripalo Jordan Kristie Popov iz Quebeca s 50.568 poena. U isto vrijeme dok se održavalo prvenstvo gimnastike na istoku održano je prvenstvo i na zapadu Kanade, da bi na završetku natjecanja u čitavoj Kanadi Anysa Meze postigla najbolje rezultate s najvećim brojem osvojenih bodova čime je sigurno ovogodišnji prvak Kanade u gimnastici u svom rangu.
Nakon osvojenog šampionata Anysa je srdačno dočekana, uz transparente s čestitkama, u svom gimnastičarskom klubu u Burlingtonu, ON i u svojoj školi “St. Mary” u Oakvilleu. Veliki broj čestitaka Ansysi su uputili njezini mnogobrojni prijatelji, i dakako svi članovi obitelji Meze.
Anysa ima 12 godina, a gimnastiku je počela trenirati sa 5 godina. Svoju ljubav i privrženost ovom sportu je definitivno pokazala u svim natjecanjima: od kvalifikacijskih do prvenstva Ontarija i Kanade.
U intervju za novine Anysa je rekla da je njen uspjeh rezultat truda, treninga i zalaganja. Anysa je članica HBZ odsjeka/gnijezda 525 “Ban Jelačić” iz Mississauge što je na čast čitavoj našoj Zajednici. čestitamo Anysi Meze.
(Zajedničar)

Doznajte više