Zbirka pripovijedaka Arijadnina predstavljena je u nazočnosti autorice u Književnom krugu u Splitu. Profesorica i spisateljica Tuga Tarle je u svojoj više od desetljeća dugoj diplomatskoj karijeri radila u Australiji, Španjolskoj, Čileu i Slovačkoj, a svoje iskustvo iznijela je u dvjema knjigama

Tuga Tarle predstavila je svoju zbirku pripovijedaka pod naslovom Arijadnina nit 19. ožujka 2013. u Književnom krugu u Splitu. Knjiga je zbirka dvadeset priča u koje je autorica utkala svoja iskustva, bilo u domovini bilo daleko od nje. Predstavljanje je otvorio prof. Nenad Cambj, predsjednik Književnog kruga a stručni sud o knjizi dao je prof. Ivan Bošković. 

Budući se neke priče tiču hrvatskog iseljeništva u Čileu, govorila je i voditeljica splitske podružnice Hrvatske matice iseljenika Branka Bezić Filipović. Nazočnima se obratila i sama autorica koja je istakla da se osjeća kao kroničar svijeta oko sebe i situacija na koje svi svakodnevno nailazimo.
Proza Tuge Tarle nenametljivo i prirodno spaja domovinsko i strano iskustvo, to je još jedna varijacija na temu doma i svijeta ispisana iz vizure naše novije povijesti, one proživljene tijekom posljednjih dvaju desetljeća… U svakom slučaju knjiga Arijadnina nit predstavlja zanimljivu pojavnost u sklopu suvremene hrvatske kraće proze, u kojoj se autorica pokazuje osobito vještom u opisu tananih psiholoških prijelaza u svakodnevnim životnim zgodama, o knjizi je napisao prof. dr.sc. Darko Gašparović.
Profesorica i spisateljica Tuga Tarle je u svojoj više od desetljeća dugoj diplomatskoj karijeri radila u Australiji, Španjolskoj, Čileu i Slovačkoj. To iskustvo iznijela je, osim u najnovijoj, i u knjizi “Hrvatska i Australija/Novi Zeland“.

Tekst: Branka Bezić Filipović