Na tradicionalnoj manifestaciji ‘Brunnen kuha’ s više od 30 hobi kuhara iz raznih dijelova svijeta ove godine po prvi put jela kontinentalne i dalmatinske kuhinje kuhaju članovi HNK Kroatien Schwyza

Po prvi put HNK Kroatien-Schwyz sudjeluje na tradicionalnoj manifestaciji ‘Brunnen kuha’ koja se održava u subotu, 24. kolovoza u Brunnenu, javio je predsjednik kluba Bernard Pranjić.
HNK Kroatien Schwyz osnovan je 1995. godine pod imenom HNK Mladost Schwyz sa sjedištem u Schwyzu. Klub je imao nogometnu ekipu koja se natjecala u petoj, a godinu dana kasnije u četvrtoj regionalnoj Innerschweizer ligi, da bi nakon nekoliko sezona igrali kvalifikacijske utakmice za ulazak u treću ligu, što je i najveći uspjeh u povijesti kluba.
No nakon nekoliko uspješnih godina klub je još samo funkcionirao na papiru, ali bez momčadi i uprave. Zbog toga je 2009. godine na generalnoj skupštini donesena odluka da klub promijeni ime u HNK Kroatien Schwyz i da se izabere nova uprava, koja bi ponovo podigla klub na noge.
Na 9. manifestaciji „Brunnen kuha”sudjeluje više od 30 hobi kuhara iz raznih dijelova svijeta, a ove godine po prvi put za hrvatsku kuharsku reprezentaciju jela kontinentalne i dalmatinske kuhinje kuhaju članovi HNK Kroatien Schwyza. (www.croatia.ch)