Prilog u tom katalogu o Hrvatskoj matici iseljenika i kulturno povijesnim znamenitostima Zagreba i Lijepe Naše vezanim uz polumilenijsko hrvatsko iseljeništvo napisala je Vesna Kukavica, urednica Hrvatskog iseljeničkog zbornika

U Ninu je ovih dana, uoči povijesnoga 1. srpnja, predstavljena naslovnica kataloga Neodoljiva Hrvatska, koji će svojim dimenzijama 170 x 130 centimetara Hrvatskoj uskoro donijeti titulu najvećeg svjetskog kataloga u Guinnessovoj knjizi rekorda.
Dosadašnji rekord za najveći katalog već punih deset godina drži jedno njemačko izdanje, ali mu sada prijeti proizvod dvogodišnjeg rada skupine ljudi koju predvodi autorica Sunčana Matić: katalog Neodoljiva Hrvatska bit će težak 110 kilograma, sadržavat će 800 kvadratnih metara papira i 350 stranica s tekstovima domaćih stručnjaka za kulturu, gospodarstvo i turizam te vrhunske fotografije prirodnih i povijesnih ljepota Hrvatske.
– Ideja o najvećem katalogu na svijetu nametnula se nakon što sam prepoznala ogroman promocijski trenutak koji nosi Guinness World Record. Kontaktirala sam centralu u Londonu, dobila privolu za postupak izrade najvećeg kataloga na svijetu i već prilikom čekanja na odgovor, odlučila sam da ću iskoristiti taj GWR trenutak za primjerenu promociju Hrvatske kao moderne države, ravnopravne i konkurentne članice EU – kaže Sunčana Matić, autorica kataloga.
Prilog u tom katalogu o Hrvatskoj matici iseljenika, smještenoj u glavnom gradu RH, i kulturno povijesnim znamenitostima Zagreba i Lijepe Naše vezanim uz polumilenijsko hrvatsko iseljeništvo, napisala je Vesna Kukavica, urednica Hrvatskog iseljeničkog zbornika

Doznajte više