U organizaciji glasovitog Hrvatskog kulturnog društva Napredak – podružnica Beč od 04. do 24. kolovoza 2013. održava se 15. Ljetna škola u Beču za 34 studenata iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Srbije.

Nakon testiranja održanog nedavno, odabrano je tridesestak najboljih polaznika ovogodišnje Ljetne škole. Studenti polaze organizirano u nedjelju, a već u ponedjeljak započinju s nastavom i aktivnostima. 
Polaznici će biti podijeljeni u tri skupine, ovisno o razini poznavanja njemačkog jezika, te svakodnevno imati nastavu u prijepodnevnim satima.
Poslijepodne je već tradicionalno rezervirano za obilazak grada, upoznavanje znamenitosti, te posjetu muzejima i najvećim kompanijama.
I ove godine, kao i prethodnih, predviđen je posjet muzeju povijesti umjetnosti, tehničkom muzeju, vojnopovijesnom, dvorcima Schoenbrunn i Belvedere, katedrali sv. Stjepana, ali i parlamentu i gradskoj vijećnici itd. Ne smijemo zaboraviti ni posjete veleposlanstvima Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske.
Zasigurno jednu od najljepših izvannastavnih aktivnosti predstavljaju cjelodnevni izlet u pokrajnu Wachau – Klosterneuburg, Goettweig, Melk, a koje je inače područje pod zaštitom UNESCO-a još od 2000. godine, ali i vođenje po starom gradu kao i panoramski obilazak Beča.
Ovo je idealna prilika da studenti, polaznici 15. Ljetne škole u Beču, savladaju jezik, upoznaju se s ljepotama i prednostima življenja u jednoj od najljepših europskih metropola, ali i steknu prijateljstva koja će zasigurno obilježiti njihove živote.
Ljetna škola u Beču nedvojbeno je jedan od najznačajnijih Napretkovih projekata, jer je ulaganje u mlade, studente osnovna Napretkova misija.

Priredila: V. K.