Obojica u tandemu rade na novom corporate dizajnu Hrvatskoga centra, kreirali su novi logo i plakat za Hrvatski bal, plakat za „Dan mladine“, a nedavno su oblikovali i CD-prvijenac rock-rap-reggae-benda Coffeeshock Company

Kulturnu nagradu Mini-Metron, koju Hrvatski centar svake godine dodjeljuje za posebne ideje i istaknuta dostignuća na području očuvanja ili razvijanja hrvatske riječi, narodne samobitnosti i kulturnoga izričaja, ovaj put je dobila mlada inicijativa pod krovom Hrvatskoga centra u Beču. Cilj joj je da posebno istakne djelovanje i dostignuća hrvatskoga naraštaja.
Osim jednoglasne odluke žirija, koji se sastoji od zastupnika omladinskih organizacija i sekcija pod krovom HC-a u bečkoj Schwindgasse 14, dobitnici Mini-Metrona za 2012. su Filip Hauck i Markus Tozzer.
Prije nekoliko godina su kao školski projekt pokrenuli izložbu slika i fotografija u svrhu dobrotvorne akcije Ferija Grandića za pomoć siromašnima u Burkini Fasu. Nagrađeni su za svoje djelovanje na različitim područjima u prošloj godini. Obojica u tandemu rade na novom corporate dizajnu Hrvatskoga centra, a kreirali su i novi logo i plakat za Hrvatski bal. Izradili su i plakat za Hrvatski akademski klub, odnosno „Dan mladine“, a nedavno su oblikovali i CD-prvijenac rock-rap-reggae-benda Coffeeshock Company.
Sa »Sunday Jam« jednom mjesečno u kafiću Hrvatskoga centru otvorili su novi ‘prozor ‘ u nove sadržaje i za novu publiku. Ova priredba je prije svega atraktivna za takorekuć domaću hrvatsku omladinsku muzičku scenu u Beču i Gradišću.
Dodjela nagrade će biti četvrtak, 2. svibnja (20.00) u Hrvatskom centru. Aktualni muzički okvir će dati Coffeeshock Company skupa s DJ-om Oliverom.
(HC)