Tomislav Žigmanov osvojio je prvu nagradu za književno djelo na temu Muke Kristove, koju svake treće godine zajedno dodjeljuju Društvo hrvatskih književnika i Udruga Pasionska baština. Nagrada mu je uručena 27. ožujka u prostorijama DHK u Zagrebu 

„Bunjevački Put križa“ Tomislava Žigmanova osvojio je prvu nagradu za književno djelo na temu Muke Kristove, koju svake treće godine skupa dodjeljuju Društvo hrvatskih književnika i Udruga Pasionska baština. Nagrada mu je uručena 27. ožujka u prostorijama Društva hrvatskih književnika u Zagrebu, u okviru programa Lirika Velikog petka. Prvu nagradu Tomislavu Žigmanovu uručio je predsjednik Udruge Pasionska baština mr. sc. Jozo Čikeš.
Pridržavajući se stroge forme Puta križa, posve vjeran teološkim sastavnicama, Žigmanov je unosom etnografskih, krajobraznih i povijesnih sadržaja bunjevačkih Hrvata načinio djelo jedinstvenog sadržaja. Na taj je način „Bunjevački Put križa“, ispripovijedan u formi ispovjedne religioznosti, zadobio uvjerljivu lokalnu sliku, a što je legitimno unutar ove pobožnosti. Druga je njegova značajka što je pisan mjesnom hrvatskom ikavicom – bunjevačkim govorom.
(ZKVH)

Doznajte više