Programu Kroatien Kreativ se u srpnju pridružuje i multimedijalni projekt „Vučetić/Vucetich“ autorice Ljerke Galic, prof., rukovoditeljice Odsjeka iseljeničke baštine Hrvatske matice iseljenika. Izložba je u Hrvatskoj 2008. u prigodi obilježavanja 150. godišnjice rođenja obišla Zagreb, Pulu, Opatiju, Hvar, Split, te Trst i Milano u Italiji

Povodom ulaska Hrvatske u Europsku uniju, pod pokroviteljstvom državnog ministra za kulturu Republike Njemačke Bernda Neumanna, ministrice kulture Republike Hrvatske dr. sc. Andree Zlatar-Violić, te veleposlanika RH u Berlinu dr. Mira Kovača, u veljači je započeo program Kroatien Kreativ 2013 godine – program predstavljanja suvremene hrvatske kulture, inovativne, otvorene eksperimentiranju, kritične, a koja svoju snagu crpi iz bogatog kulturnog naslijeđa.
Što je sve predstavljeno u prva četiri mjeseca, kakvi su odjeci publike i medija, o ostvarenim suradnjama s drugim institucijama i što će se sve odvijati u okviru toga programa do kraja godine, izloženo je danas na konferenciji za medije u Ministarstvu kulture.
Programu se u srpnju pridružuje i multimedijalni projekt „Vučetić/Vucetich“ autorice Ljerke Galic, prof., rukovoditeljice Odsjeka iseljeničke baštine Hrvatske matice iseljenika nastao prije pet godina, tada uz svesrdnu pomoć Ministarstva unutarnjih poslova, HGK, te gradova domaćina, u prigodi obilježavanja 150. godišnjice rođenja hrvatskog iseljenika, Hvaranina Ivana Vučetića. Otvorenje izložbe u Münchenu bit će u srijedu, 10.srpnja u 11.45 u zgradi Bavarskog ministarstva pravosuđa.
Eksponati za izložbu, predmeti i dokumentacija, posuđeni su iz policijskog muzeja argentinskog grada La Plate, koji je i osnovan nakon što je Ivan Vučetić svu svoju ostavštinu darovao tom gradu, te bio njegovim prvim direktorom nekoliko mjeseci prije svoje smrti. U izložbenom paviljonu, tlocrtne derivacije papilarne linije otiska prsta, autora arh. Davida Lušičića bit će izložena građa iz života i postignuća Ivana Vučetića.
Vučetićevo otkriće i danas je najpouzdanija identifikacijska metoda koja se primjenjuje od 1892. U svojoj drugoj domovini Argentini, gdje žive njegovi potomc, Juan Vucetich vrlo je cijenjen i poštovan, a u Hrvatskoj je izložba 2008. obišla Zagreb, Pulu, Opatiju, Hvar, Split, te Trst i Milano u Italiji, sve one gradove koji su posredno ili neposredno bili vezani uz njegov život u doba Austro-Ugarske Monarhije.