O knjizi su govorili dr. sc. Koraljka Kuzman Šlogar, etnologinja Instituta za etnologiju i folkloristiku iz Zagreba, dr. sc. Irena Miholić, znanstvena suradnica Instituta za etnologiju i folkloristiku i autor Jive Maász, koji je svojim jačkama i svirkom na dudama oduševio sve nazočne.

U Hrvatskoj matici iseljenika u Zagrebu 11. lipnja predstavljena je monografija Čunovo – Naše selo/Naša obec autora Jive Maásza i Jozefa Mallineritsa. Nakladnik ove vrijedne knjige je Hrvatski kulturni savez u Slovačkoj.
Dvojezična, hrvatsko-slovačka monografija na tristotinjak stranica donosi podatke, koji u ovoj formi još nisu bili publicirani, i predstavljaju sintezu onih poznatih, ali do sada javnosti nepoznatih činjenica. Knjiga je informativna i poučna, te bogato ilustrirana fotografijama i mapama kao i povijesnim zemljopisnim kartama.
Na upriličenoj promociji nazočne je pozdravio mr. sc. Marin Knezović, ravnatelj Hrvatske matice iseljenika, a predstavljanje je vodila rukovoditeljica Odjela za nakladništvo HMI Vesna Kukavica.
Među nazočnima bilježimo Dubravku Severinski iz Državnog ureda za Hrvate izvan RH, Dubravka Vidovića iz Hrvatske gospodarske komore i Tihomira Tonkovića iz Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport. U ime nakladnika iz Slovačke prisustvovali su Marta Palešić, Marija Broz i predsjednik Hrvatskog kulturnog saveza u Slovačkoj dr. Radoslav Jankovič , te koautor knjige Jozefa Malinerits.
O knjizi su govoriti dr. sc. Koraljka Kuzman Šlogar, etnologinja Instituta za etnologiju i folkloristiku iz Zagreba, dr. sc. Irena Miholić, znanstvena suradnica Instituta za etnologiju i folkloristiku i autor Jive Maász.
U glazbenom programu nastupio je Jive Maász na dudama, koji je svojim jačkama oduševio sve nazočne.

Tekst: Željka Lešić; Fotografije: Snježana Radoš