Prisutne je u ime HKDM-a pozdravio predsjednik Marko Mandir, a na gostoprimstvu su zahvalili i umjetnici Slađana Matić Trstenjak i Milan Ketiš

U srijedu, 9. srpnja u zagrebačkoj Galeriji „Zvonimir“ otvorena je izložba dvoje mladih likovnih umjetnika – članova Hrvatskog kulturnog društva iz Maribora, Slađane Matić Trstenjak i Milana Ketiša pod nazivom “Papir”.
Prostor galerije po prvi put oplemenjen je slikama velikog formata u kombiniranoj tehnici (većinom kolaža) prodornog, premda pomalo rigidnog kolorita s mnogo crnila čiji motivi kao da paraju okvir i iskoračuju u prostor gledatelja mlade slikarice Slađane na sjevernoj strani, dok je južna strana prostora „nježnija“ i suzdržanija kao u nekom zagonetnom fluidu studenta Milana.
Nakon pozdravnog slova kustosa Galerije prof. Zorana Batušića, prisutne je u ime HKDM-a pozdravio njihov predsjednik Marko Mandir, a na gostoprimstvu su se zahvalili i mladi umjetnici.
“U prepoznatljivom se likovnom izrazu slikarice mr. Slađane Matić Trstenjak s jedne strane iznenađujuće zrcale odjeci njemačkog ekspresionizma pri izrazitoj prošlosti, deformiranom oblikotvorju i snažnom, često crnom konturom; idealna likovna kompozicija Milana Ketiša odgovara prostornim čvorovima, što se neposredno odražava u njegovoj prevladavajućoj figuralnoj motivici „ izjavio je prilikom otvaranja likovni kritičar Mario Berdić.
Zvučnu podlogu otvorenju ostvarili su mladi zagrebački glazbenici, band „ Mnogi drugi“a izložba ostaje otvorena do 1. kolovoza.

Tekst: Ljerka Galic; Fotografije: Diana Mašala-Perković